Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de ulaşımda biniş fiyatı 13 TL’yi geçti! Otobüs, metro, vapur ve tramvay kullanacaklar

Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında ilk 3’te yerini alan İzmir’de ulaşımdaki son güncel indi bindi ücretleri belli oldu.

İzmir’de ulaşımda biniş fiyatı 13 TL’yi geçti! Otobüs, metro, vapur ve tramvay kullanacaklar- 5 Milyondan fazla vatandaşa ev sahipliği yapan İzmir’de il genelindeki tüm ilçelere hizmet veren Otobüs, metro, vapur ve tramvay için liste fiyatları belli oldu.

İZMİR’DE 5 FARKLI TARİFE

30 ilçesi bulunan İzmir genelinde ilçeler bazında ücretlendirme tarifeleri güncel olarak sıralandı. Buna göre Tam, öğrenci, öğretmen, Bilet 35 ve Kontorlü Ulaşım Kartları’nda güncel fiyatları belli oldu. İzmirim Kart ile yapılan yolculukların tamamında geçerli olacak tarifelerde en yüksek tutarın 13 TL ve üzerinde olduğu görüldü.

İzmir’de özellikle toplu ulaşım tarifesinde vatandaşlara ücretsiz hizmet  sunulan aktarmalı yolculukların da bulunduğu belirtildi. En uygun fiyatlı ödemeler ise Öğrenci fiyatları oldu.

İşte güncel aktarmalı ve tek binişli ücretler aşağıdaki gibi:

Yapılan açıklamaya göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

İlk Biniş Tam Ücreti 13 TL olup 120 dakika içinde 1.aktarma 6,52 TL, 2.aktarma 3,28 TL, 3. ve sonraki aktarmalar ise tüm fiyata dahildir. Halk Taşıt Uygulamasında ise; geçerli saatlerde tarifenin %50’si kadar uygulanır.(Bilet 35 ve Kontörlü Ulaşım Kartları Hariç