İzmir HaberleriPolitika

Ak Parti İzmir Milletvekili Çankırı ‘Büyükşehir’e aday mı?

Mevlüt Dağdeviren – AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki medya temsilcileri ile buluşmasında, öncelikle gazetecilerin gününü kutladı. Vekil Çankırı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensupları ile sadece sohbet etmek istediğini belirtse de gazetecilerin ısrarcı sorularından kaçamadı. Elbette en çok merak edilen konu ise sahada ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Çankırı’nın böyle bir hedefinin olup olmadığıydı.

Konuya İzmir’in genel ve kronik sorunlarından başlayarak konuşan Çankırı, en başta İzmir’deki Körfezin koku sorununa değindi. İzmir Körfezi’nde koku sorununun bitmediğini belirten Çankırı, öncelikle bu sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğini söyledi.

Çankırı, İzmir’deki yerel yönetimlerin etkin bütçe kullanımı ve hizmet üretilmesi noktasında hep eksik kaldıklarına dikkat çekerek, olası bir Ak Parti yönetiminde bir çok hizmetin hızlıca yapılabileceğini, aslında İzmir’in Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekçi gibi isimleri seçmeyerek, hizmet ve yatırımlar noktasında ciddi kayıplar yaşadığını da vurguladı.

‘Hayalimde kokmayan bir İzmir var’ diyen Çankırı, “Büyükşehir Belediyesinin iddiasının aksine İzmir’de körfez kaynaklı pis koku sonlanmadı. Bakanlık olarak turizm master planı yaptık. Ona bile itiraz edildi. Sağlık, kongre, inanç ve her türlü turizm alanında fayda sağlayıcıları İzmir’de bir araya getirecekti. Bu şehir kazanacaktı. Buna bile engel olundu” dedi.

AK PARTİNİN İZMİR İÇİN ÇOK PROJESİ VAR

Çankırı, İzmir’de Ak Partili bir ismin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde hayata geçirecek çok sayıda projelerinin olacağını da ifade ederek, İzmir’de iktidar olmadıkları halde bir çok büyük projeyi hayata geçirdiklerini de söyledi.

MESELE BÜTÇE YETERSİZLİĞİ DEĞİL!

Öte yandan iddia edildiği gibi belediyelerin bütçelerinin yetersizliğinden kaynaklanan bir sorun olmadığını ifade eden Çankırı, “Gerek Ak Partili gerekse diğer partilerden başka kentlere gittiğimizde görüyoruz ki bu imkanların onda biriyle çok büyük işler yapılıyor. İzmir’in imkanları da kendi bütçesine göre çok büyük ama birazcık dertlenmek lazım. Birazcık vatandaşın içinde olmak lazım. Şimdi ben gittiğim yerlerde soruyorum. İlçe belediye başkanlarınız kaç kere ilçenin içerisinde gördünüz? Görmeyen yerler var. İlçe belediye başkanını sadece kıymış olduğu nikahta ya da belediye binasına girerken gören vatandaşlar var” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E ADAY MI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili sorulara ise Çankırı, “Bazı şeyleri konuşmak için erken. Erken konuştuğunuz zaman zarar da verebiliyor. Tabii ki herkesin gönlünden geçenler var. Her şeyin bir zamanı var. Bir de Ak Parti’de bu işler biraz farklı oluyor. Değerlendirme mekanizmaları var. Belli süreçler var” diye konuştu.