Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de Belediye otobüsünde ÜCRETSİZ kıyafet dağıtımı başladı! Tek tek ilçeleri geziyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi kış aylarına yaklaşılırken büyük hizmeti için start verdi. Binlerce İzmirliye ücretsiz olarak dağıtım başladı.

İzmir’de Belediye otobüsünde ÜCRETSİZ kıyafet dağıtımı başladı! Tek tek ilçeleri geziyor- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Belediye otobüsü dar gelirli ve ihtiyaç sahibi tüm hanelerin kapısına kadar otobüs ile kıyafet dağıtımına başladığını açıkladı. Büyükşehir’de yapılan açıklamaya göre Beydağ’da 2 gün sonra son bulacak olan hizmet 10 Kasım’a kadar da Tire’de hizmete devam edecek. İşte yardımların içeriğinin detayları…

4 İLİ TEK TEK TURLUYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web adresinden yapılan açıklamaya göre, İzmir’de ücretsiz kıyafet dağıtımı için belediye otobüsü yola çıktı. Otobüsün içerisinde, soğuk kış ayları yaklaşırken yakacak ve battaniye yardımlarının yanı sıra çevre yerleşimlerde giyim hizmeti yer alıyor. Ödemiş’ten yola çıkan giyim otobüsü Kiraz’ın ardından Beydağ ve Tire’ye ulaşacak.

İhtiyaç sahibi dar gelirli ailelere destek olmak için harekete geçti. Bir yandan yakacak ve battaniye dağıtımını sürerken metropol dışındaki ilçelerde ve köylerde yaşayan yurttaşların giysi ihtiyacını karşılamak için oluşturulan otobüs de hizmete girdi. “Biz Varız, Yanınızdayız” diyerek yola çıkan Giyim Otobüsü Ödemiş’in ardından Kiraz’a geçti. İçinde yetişkinler ve çocuklar için her ihtiyaca uygun kıyafetlerin ve ayakkabıların yer aldığı otobüs sayesinde yüzlerce yurttaş seçtikleri giysi ve ayakkabıları ücretsiz alma imkanına kavuştu.

Ücretsiz Giyim Otobüsü, 23-24-25 Ekim tarihlerinde Beydağ’da, 26 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında Tire’de hizmet vermeye devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Giyim Otobüsü ile 2019’dan bu yana 220 köye 45 bin parça giysi desteği sağladı. 4 farklı rotada hizmet veren otobüse yukarıda belirtilen illerde ulaşabilirsiniz.

Belediye’nin sosyal yardımlarından faydalanmak istiyorsanız İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlar müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.