Magazin

Takı töreni 6 saat sürdü! Damada 10 milyon nakit geline 30 kilo altın

Van’da, Bayram ailesinin oğlu Onur Bayram ile Gıravi aşireti mensubu Faik Şen’in kızı Havin Şen’in düğünü, yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye’nin farklı illeri ile yurt dışından gelen yaklaşık 10 bin kişi, düğünde bir araya geldi.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen düğünde, 220 küçükbaş hayvan kesildi. Düğüne, aşiret liderleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş adamları da katıldı.

Takı töreni 6 saat sürdü

Yemeğin ardından yapılan takı töreni yaklaşık 6 saat sürdü. 12 kişinin para saydığı takı töreninde damada 10 milyon 150 bin TL nakit para, geline ise 30 kiloya yakın altın takıldı.

Düğün töreninde bir konuşma yapan toy büyüğü Vanlı iş adamı Veysel Ürüm, “Beklenenin çok üstünde bir katılım gerçekleşti. Daha coşkulu ve daha pırıltılı bir düğün yapmak isterdik ama İsrail zulmüne uğrayan Filistinli kardeşlerimizden dolayı sade bir düğün oldu” dedi.

Damadın babası Cemal Bayram ise düğüne olan teveccühün kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, “Düğünümüze Amerika’dan, Fransa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan, İran’dan, Irak’tan, Suriye’den ve Yunanistan’dan gelenler oldu. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı katliamlar nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirten Bayram, “Malum İsrail’in Filistin’e saldırısını içimize sindiremiyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Bu nedenle fazla çalgı olmadı” diye konuştu.