Magazin

Canlı yayında intihara kalkışan Youtuber tutuklandı

Online oyunlarla ilgili YouTube içerikleri üreten Kadir Akman, iki gün önce canlı yayın sırasında başına tabanca dayayarak intihar girişiminde bulundu. Bu olayın ardından, takipçilerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri hızla Akman’ın evine yönlendirildi.

Akman, evine gelen ekiplere kapıyı açmamış ve bu nedenle özel harekat polislerinden yardım istenmiştir. Özel harekat timi, kapalı otoparktan giriş yaparak Akman’ın dairesine ulaşmış ve beklemeye başlamıştır.

Polisin çabası yetmedi

Müzakereci olarak görevlendirilen bir polis memuru, kapıyı açmayan Akman’ı ikna etme çabasına girişti. Akman, canlı yayına devam ederken elindeki tabancayı bırakmamıştı. Ancak saat 13.30 civarında Akman, müzakereciye şunları söyledi: ‘Beni serbest bırakın, arabamı almaya gideceğim. Kimseye zarar vermeyeceğim.’

Akman, bu sözlerin ardından otoparkta bulunan aracına binerek kaçmaya çalıştı ve başka araçlara çarptı. Özel harekat polisleri, Akman’ın aracının lastiklerine ateş açtılar. Akman, üç lastiği patlatmasına rağmen bölgeden uzaklaşmayı başardı.

Tutuklandı

Polis, bölgede bir arama başlattı ve Akman’ın terk ettiği aracı yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir apartmanın bahçesinde buldu. Bu sırada, aracın yanında bulunan bir çanta, bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı, ancak içinden sadece kıyafetler çıktı.

Kadir Akman, dün Köprübaşı Polis Merkezi’ne teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece “Genel güvenliği tehlikeye sokma” ve “Tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.”