Manisa Haberleri

Manisalı seri kadın katili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyor

Manisa’da yaşanan trajik bir olayla ilgili olarak, Necati Akpınar adlı sanığın, hayatına giren üç kadını öldürmesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 31 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen olaya ilişkin hazırlanan iddianame, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianameye göre, daha önce iki eşini öldürdükten sonra cezaevinden Kovid-19 izniyle çıkan ve birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Mutlu Menekşe’yi öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Necati Akpınar, “eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme” suçlamasıyla dava açıldı. Akpınar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede, Mutlu Menekşe’nin cenazesine ilişkin Adli Tıp Kurumu uzmanlarının yaptığı otopsi sonuçlarında, maktulün sırt ve bacak bölgelerinde yanıklar, vücudunun çeşitli yerlerinde darbe izleri, yaralanmalar, fiziksel saldırının neden olduğu travmalar, omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu gibi bulguların tespit edildiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın maktulü darp ederek vücudunda yanıklar oluşturacak şekilde işkence yaptığını ve boyun omurunu kırdığını belirterek, “Sonuçta maktulün bu yaralanmalar nedeniyle öldüğü ve şüphelinin kadına kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır” demiştir.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl 31 Aralık’ta, Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstasyon Mahallesi’ndeki terk edilmiş bir binanın girişine birinin gömüldüğü ihbarını aldılar. Adreste yapılan arama sonucunda Mutlu Menekşe’nin cesedine ulaşıldı. Kadının aynı evi paylaştığı Necati Akpınar gözaltına alındı ve adli süreç başlatıldı.

Ancak sanık, suçlamaları kabul etmeyerek ifadesinde, akşam eve döndüğünde Mutlu Menekşe’nin ölü olduğunu gördüğünü, daha önce işlediği bir cinayet nedeniyle kimseye inanmayacağını düşünerek olayı polise bildirmediğini, cesedi el arabasıyla evinin yaklaşık 50 metre ilerisindeki terk edilmiş bir binanın girişine gömdüğünü iddia etmiştir.

Ayrıca, sanığın daha önce 1984 yılında ilk eşi Emine Akpınar’ı bıçaklayarak, ardından 2003 yılında ikinci eşi Fatma Akpınar’ı ütü ile yakarak öldürdüğü de ortaya çıkmıştır. Sanığın 2021 yılında Kovid-19 tedbirleri kapsamında şartlı olarak tahliye edildiği ve Mutlu Menekşe ile birlikte yaşadığı biliniyor.