Ekonomi

1 Dolar 60 TL olacak! Ekonomist Selçuk Geçer Tarih verdi net konuştu

Dolar TL kurundaki yükseliş eğilimi sürmeye devam derken ekonomist Selçuk Geçer’den flaş dolar açıklaması geldi.

1 Dolar 60 TL olacak! Ekonomist Selçuk Geçer Tarih verdi net konuştu- Türk Lirasının değer kaybı ile birlikte yabancı para birimlerinde değer artışı özellikle dolar kurunda oldukça kendini gösterirken ekonomist Selçuk Geçer, tarih vererek “Dolar 60 lira olacak” ifadelerini kullandı.

ELİNDE 1 DOLARI BİLE OLANI İLGİLENDİRİYOR

Yaptığı ekonomi yorumları ile gündemden düşmeyen Ekonomist Geçer, bu kez 60 TL yorumu ile çok konuşuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan faiz düşürme politikasından vazgeçerek uzun zaman sonra faizi yükseltme kararı aldı. Geçer bu kararlar karşısında dolar yorumunu açıkladı.

Selçuk Geçer, “Ekim ayının sonunda Fed tarafından yapılacak toplantılarda görünen o ki, 25 baz puanlık bir faiz artışına gidilecek. Bu toplantı 2023 için son faiz artırımı olacak ancak görünen o ki, 2024 yılında yüksek faizler bir süre daha hayatımızda kalmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Geçmiş önem kurları yorumu yapan Geçer, “Şahap Kavcıoğlu döneminde yürütülen hatalı politikalar ve yapılan arka kapıda müdahaleleri sonucunda doların bu hale geldiğini söyledi. Geçer “Doların duracağını söylemem sizi yanıltmasın. Türk lirası karşısında elbette hızla değer kazanmaya devam edecektir. Türkiye’de ciddi bir kümülatif enflasyon ve baskılanan dolar sorunu bulunuyor. Dolar/TL paritesinin şu anda gerçek değeri 45 lira sınırlarında. Ancak buraya aniden yükselmeyecektir” dedi.Selçuk Geçer net tarih verdi: Dolar 60 lira olacak! - Resim: 7