GündemPolitika

Aydın’daki asansör faciasına CHP’li Vekillerden tepki

EGEHABER- CHP’li Milletvekilleri, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla, dün akşam saatlerinde Aydın Güzelhisar KYK’da meydana gelen asansör faciasına tepki gösterdi.

Konuya ilişkin CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Kaza değil cinayettir” eleştirisini dile getirdi. Yücel, “Anne babaların devlet yurdu diye güvenerek çocuklarını emanet ettiği bu yurtlarda, çocuklarımız can veriyor! Öğrenciler asansörün 15 gündür bozuk olduğunu söylemiş, birçok kez şikâyet etmiş. Daha ne yapacaklardı? İhmalleriniz bizi bir canımızdan daha etti! Valiliğin ve yurt yönetiminin yitirilen gencecik bir canın üstüne, asansörün bakımından bahsetmeleri, ‘15 kişilik asansöre 16 kişi binmişler’ diyerek suçu öğrencilere atmaları ise asla kabul edilemez! Bu kaza değil cinayettir. Sorumluların bir an önce tespit edilip cezalandırılmasını istiyoruz” sözlerini kaydetti.

 

“BU ÜLKENİN GENÇLERİNE HAYAT BORÇLUSUNUZ”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, asansör düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci için üzüntüsünü dile getirerek, “Aydın’da KYK kız öğrenci yurdunda asansör düşmesi sonucu bir evladımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Bir o kadar da öfkeli. İnsanın aklı almıyor. Asansörün bakımını yaptırmak bu kadar mı zordu? Devletin yurdunda kurtlu yemekler. Devletin yurdunda öğrenci intiharları. Devletin yurdunda düşen asansör. Ailelerin gözünden sakındığı, devlete emanet ettiği evlatlarına verdiğiniz değer bu mu? Hep diyoruz. Ülkedeki en ucuz şey insan hayatı diye. Ölüm getirdiniz! Bu ülkenin gençlerine hayat borçlusunuz” diye konuştu.

“BARINMA EN TEMEL HAKTIR”

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla asansör faciasına tepki göstererek, “Barınma en temel haktır. İhmali, kusuru olan kimler ise cezasız kalmamalıdır” mesajını verdi. Karaca, “Barınma en temel haktır. Aydın’da KYK yurdunda dün gece asansör faciasında öğrencilerin yaşam hakkı ellerinden alındı. Kusuru, ihmali olan kimler ise cezasız kalmaması, adaletin tesisi için önem taşıyor. Hayatını kaybeden öğrencilerimize rahmet, geride kalan acılı ailelerine ve arkadaşlarına sabır diliyorum” dedi.

 

“İHMALLER SİLSİLESİ”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da “KYK Yurtlarında ihmaller silsilesi gün geçtikçe çığırından çıkıyor” diyerek yaşananlara tepkisini dile getirdi. CHP’li Vekil Arslan, “Aydın Efeler Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör kazasında bir öğrencimiz hayatını kaybetti. Okusun, devletine milletine faydalı bir evlat olsun diye devletin yurtlarına emanet edilen çocuklarımız bu zulmü hak etmiyor. Hayatını kaybeden genç evladımıza Allahtan rahmet sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Asansör kazası sonucu yaralanan öğrencilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

“DEVLETE EMANET ETTİĞİMİZ EVLATLARIMIZA VERİLEN DEĞER…”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, “Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Işıklı KYK yurdunda denetimsizlik ve ihmal sonucu düşen asansörde gencecik evlatlarımızı kaybettiğimizi derin üzüntüyle öğrendim. Öğrencilere terörist muamelesinin yapıldığı, jandarmanın müdahale ettiği, TOMA ve biber gazının devreye girdiği karanlık gecede, gençlerimizin acısını ve korkusunu anlamak zor değil! Kurtlu yemekler, bakımsızlık sonucu düşen asansörler, öğrenci intiharları… Devlete emanet ettiğimiz evlatlarımıza verilen değer ortada! Bu ülkenin evlatlarına karşı sorumluluğunuz var, sorumluluklarınızı yerine getirmekte bu kadar zorlanmayın” sözlerini kaydetti.