Denizli Haberleri

Cep telefonu takası hayatını kabusa çevirdi

Denizli’de bir yıl önce eski telefonunu takas ederek yeni bir telefon alan Mehmet Demir, eski telefonundaki kişisel bilgileri silmeyi unutunca büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Hackerlar, Demir’in bilgilerini ele geçirerek büyük miktarda para çektiler ve 15 farklı icra dosyası açıldı. Demir, yaşadığı bu zorlu süreci anlatarak, “Artık dayanacak gücüm de kalmadı, ne olur yol gösterin” dedi.

Denizli’de bir kurumda hizmetli olarak çalışan Mehmet Demir, eski telefonunu takas edip yeni bir telefon aldı. Ancak eski telefonundaki kişisel bilgileri, banka şifreleri ve internet bankacılığı bilgilerini silmeyi unuttu. Hackerlar, Demir’in bilgilerini ele geçirerek onun adına bankalardan büyük miktarlarda para çektiler ve farklı tarihlerde para transferleri yaparak Demir’i yaklaşık 1 milyon lira borca soktular. Bankalar da icra takibi başlattı.

“Eski telefonunuzu yakın”

Demir, yaşadığı bu felaket sonrası “Eski telefonlarınızı satmayın, kimseye vermeyin. Kırıp atın, gerekirse yakın. Ben yandım, başkası yanmasın. Çok kötü sıkıntılı günler geçiriyorum” dedi. Üzerine açılan 15 icra dosyası olduğunu dile getirdi.

Mehmet Demir, hackerlarla ilgili hukuki süreç başlattığını da belirtti ve yaşadığı zorlu süreçte destek arayışında olduğunu ifade ederek, “Artık dayanacak gücüm de kalmadı, ne olur yol, çare gösterin” dedi. Ayrıca, telefonunun savcılık tarafından alındığını ve hala geri verilmediğini ekledi.