Dünya

Yaşlı anne 40’lı yaşlarda iki oğlunu mahkeme kararıyla evden attı

Hala ailesiyle yaşayan yetişkinlerin oranının yüksek olduğu İtalya’da, 40 ve 42 yaşlarındaki iki oğlunu evden çıkarmak isteyen bir yaşlı kadın, mahkeme kararıyla zafer elde etti.

75 yaşındaki bu kadın, yıllardır ev işleriyle uğraşmaksızın yaşayan iki oğlunu “bamboccioni” olarak tanımlayarak, onlara artık bakmak istemediğini dile getirdi. Evlenmemiş olan oğullarının evde hiçbir katkıları olmadığını ve sadece hazır yaşamın tadını çıkardıklarını ifade etti.

Pavia kentinde yaşayan kadın, artık oğullarının bakımı ve yemek yapma gibi işlerle uğraşmaktan yorulduğunu belirtti ve onları bağımsız bir yaşam sürmeye ikna edemediğini söyleyerek son çare olarak mahkemeye başvurdu.

Evden ayrılmaları için süre verildi

Mahkeme, çocuklarının ailenin giderlerine katkıda bulunmamalarına da tepki gösterdi ve iki erkeğin evden ayrılmasına karar verdi. Yargıç Simona Caterbi, iki erkeğe evden ayrılmaları için belirli bir süre tanıdı.

2022 verilerine göre, İtalya’da 18-34 yaş arasındaki yetişkinlerin neredeyse yüzde 70’i hâlâ aileleriyle yaşıyor. Özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle bu oran son yıllarda giderek artmaktadır.