Gündem

Akaryakıt Özel Ekibi 15,6 milyar lira kamu zararını ortaya çıkardı

Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda faaliyet gösteren Akaryakıt Özel Ekibi, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede önemli bir rol oynuyor. Özel ekip, kuruluşundan bu yana 1800 firmanın faaliyetlerini inceleyerek 15,6 milyar lira tutarında kamu zararı tespit etti. Ayrıca, bu firmaların 45 milyar lira değerinde sahte fatura düzenlediği belirlendi.

Akaryakıt Özel Ekibi, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

47 firma 1.4 milyar zarar

Sadece bu yılın ilk 9 ayında, 47 firmanın faaliyetleri incelendi ve bu firmaların düzenlediği 3,2 milyar lira değerinde sahte faturadan dolayı kamunun 1,4 milyar lira zarara uğradığı hesaplandı.

Ekip, yaptığı denetimler sırasında 43 akaryakıt bayisinin yasa dışı gizli düzeneklerle kayıt dışı akaryakıt satışı yaptığını tespit etti. Bu bayilerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması için gerekli işlemler başlatıldı.

Tüm kolluk birimleri ilk kez tek çatı altında

Türkiye’de ilk defa tüm kolluk birimlerinin tek bir çatı altında toplandığı Akaryakıt Özel Ekibi, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı gibi birçok kurumun iş birliği ile faaliyet gösteriyor.