Gündem

Elon Musk: “X gelecek yıl ‘finans’ ve ‘tanışma sitesi’ olacak”

Elon Musk, 2024 yılına kadar kullanıcıların tüm finansal işlemlerini X adını verdiği platformda gerçekleştirmesini hedefliyor. Musk, X’in finansal özelliklerini gelecek yıl sonuna kadar kullanıma sunmayı planlıyor.

Daha önce Twitter olarak bilinen X’in yeni sahibi olan Elon Musk, mali hedeflerini bir toplantıda açıkladı. Kullanıcıların artık bir banka hesabına ihtiyaç duymadan tüm finansal işlemlerini bu platform üzerinden gerçekleştirmesini istedi. Musk şunları söyledi: “Platformumuz, kullanıcıların parasını, menkul kıymetlerini veya başka herhangi bir finansal işlemi barındıracak.”

Musk, geçen yıl Twitter’ı satın aldıktan sonra platformun adını X olarak değiştirdi ve şimdi X, ABD’nin her eyaletinde bankacılık ve para transferi hizmetleri sunmak için lisans almaya çalışıyor. Şu ana kadar dokuz eyalette lisans elde etmeyi başardı.

WeChat gibi olacak

Musk, geçen yıl haziran ayında Twitter’ı WeChat gibi bir uygulama haline getirme hedefini açıklamıştı. Yani kullanıcıların Twitter’ı sadece bir sosyal medya platformu olarak değil, aynı zamanda ödemeler ve diğer hizmetler için de kullanmalarını istiyor. WeChat ayrıca video oyunları ve yeni insanlarla tanışma gibi işlevler sunmaktadır.

Musk ayrıca finansal hizmetlerin yanı sıra, X’in gelecek yıl tam teşekküllü bir tanışma sitesi haline geleceğini de belirtti.