Dünya

17. Yüzyıldan kalma ‘Vampir’ mezarlığı bulundu

Polonyalı arkeologlar, 17. yüzyıldan kalma mezarlarında asma kilitle kilitlenmiş kadın ve çocuk kalıntıları buldu. Arkeologlar, bu çocuğun “mezardan çıkmasını engellemek amacıyla” böyle gömüldüğüne inanılan bir “Vampir” olduğunu aktardı.

Polonya’da, 17. yüzyılda yaşamış olduğu düşünülen bir çocuğun kemikleri, “dirilmesini engellemek için” ayağına asma kilitle bağlanarak gömüldüğü bir mezarlıkta ortaya çıkarıldı. Arkeologlar, bu çocuğun 6 veya 7 yaşlarında olduğunu belirtirken, bu gömü yönteminin dönemin “doğaüstü inançlarına” işaret ettiğini ifade etti.

Isırılmaktan ve kanlarının içilmesinden korkan insanlar

Pien köyündeki mezarlıkta bulunan kalıntılar hakkında konuşan araştırmacı Dariusz Polinski, “Bu mezarlık, ölümden sonra ve belki de yaşamları boyunca kesinlikle korkulan, kirli güçlerle temas kurduğundan şüphelenilen, aynı zamanda farklı davranan insanların gömüldüğü bir yer” dedi. Çocuğun, muhtemelen “vampir” olduğuna inanıldığını ve “mezardan çıkmasını engellemek amacıyla” ayağının altına üçgen demir bir asma kilitle yüzüstü gömüldüğünü ekledi. Polinski, bu gömü yöntemini uygulayanların, ısırılmaktan ve kanlarının içilmesinden korkan insanlar olduğunu belirtti.

Ayrıca, arkeologlar “yaşayan ölüleri durdurmak için” kullanılan başka yöntemlerin de bulunduğunu keşfettiler. Polinski’ye göre, bazı ölülerin boyun ve gırtlak bölgelerine taşlar konularak gömüldü.