EkonomiGündem

Emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama: Bakan Şimşek duyurdu!

Emekli maaş zammı, asgari ücret, memur zammı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, yeni vergi düzenlemesi sinyali de verdi. Öte yandan çalışan ve emeklilerin enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini belirtti.

Bakan Şimşek, emekli ve çalışanların maaşlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz” dedi.

YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ SİNYALİ!

Bakan Şimşek’in açıklamalarından öne çıkanlar;

Küresel enflasyon, 2022 yılında son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 8,7 olarak gerçekleşmiştir. Uygulanan sıkı para politikalarıyla 2023’te yüzde 6,9’a gerilemesi beklenen enflasyon, halen uzun dönem ortalamasının oldukça üzerindedir. Enflasyonun 2024 yılında yüzde 5,8’e gerilemesi beklenmektedir. Bu nedenle sıkı parasal duruşun bir süre daha devam etme ihtimali bulunmaktadır.

Ülkemizde daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışını hedefliyoruz.

2022 yılında 254,2 milyar dolar ile rekor kıran ihracatın, bu yıl 255 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi beklenmektedir. Ticaret ortaklarımızdaki zayıf büyüme, 2023 yılı ihracatımızın sınırlı kalmasında belirleyici olmuştur.

Vergi kanunlarını gözden geçiriyoruz. Program döneminde çalışmalarımızı Meclis’imizin takdirine sunacağız.