Gündem

Aile ve gençler için destek fonu kuruluyor! Meclise sunuldu

Aile kurumunun güçlendirilmesi ve evlenecek gençlere destek sağlanması amacıyla, Meclis’e aile ve gençlik fonu kurulması hakkında bir kanun teklifi sunuldu. Teklif ayrıca fonun kurumlar vergisinden muaf tutulmasını öngörüyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulması için kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu. Dokuz maddeden oluşan teklif, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak Aile ve Gençlik Fonu’nun oluşturulmasını hedefliyor.

Aile kurumunun güçlendirilmesi hedefleniyor

Teklifin genel gerekçesinde amaç, “Fon aracılığıyla mevcut destek programlarının daha etkili hale getirilmesi, hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması yoluyla aile kurumunun güçlendirilmesine katkı sağlamak” olarak özetleniyor. Bu çerçevede, “dinamik ve genç nüfus yapısının korunması” ve “evlenecek gençlerin aile kurumunun temellerini sağlamlaştırarak desteklenmesi” hedefleniyor.

Fon, petrol ve doğalgaz gelirleri ile maden hakkı gelirlerinin yüzde 20’si ile finanse edilecek. Ayrıca, mevcut fonlardan ve yeni oluşturulacak fonlardan elde edilen gelirlerin yüzde 10’u da bu fona aktarılacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanına bu oranları değiştirme yetkisi verilmektedir.