Ekonomi

Kredi kartı olanlar dikkat! Eğer o seçeneği seçtiyseniz aidatları geri alabilirsiniz

İstanbul’da bir müşteri, bir bankadan aldığı kredi kartı için zorunlu olarak ödemesi gereken kart aidatını Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak geri aldı. Tüketici, bankadan aidatsız kart seçeneği sunulmadan verilen kredi kartı için ödediği 473 liralık aidat ücretini geri aldı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, aidatsız veya aidatlı kart seçeneğinin sunulmadığı durumlarda aidatların geriye dönük 10 yıl için iade edilebildiğini açıkladı.

Heyet aidatın geri ödenmesine karar verdi

Tüketici Hakem Heyeti, aidatsız kredi kartı seçeneği sunmayan bir bankanın kart aidatının iadesine karar verdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, İstanbul’da S.E. adlı müşterinin bir bankadan aldığı kredi kartı için 473 lira aidat ücreti ödemesi üzerine bankayı aradığını, ancak iade talebinin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Şahin, S.E.’nin kartın kendisine sunulurken “aidatsız kredi kartı seçeneği sunulmadığını” fark etmesi üzerine Kartal Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduğunu açıkladı.

Bankalar iki seçenek sunmalı

Şahin, tüketiciyi korumak için kanunda bazı şartların belirtildiğini ve bankaların aidat talebinde bulunabilmeleri için tüketicilere iki alternatif sunmaları gerektiğini belirtti. Bunlar; aidatlı kredi kartı ve aidatsız yalın kredi kartı olarak biliniyor. Şahin, bankaların tüketicileri bu konuda bilgilendirmeleri ve tüketicinin kendi tercihini yapması gerektiğini söyledi.