Muğla Haberleri

Muğla’da imara aykırı olan binaların yıkımı başladı

Muğla Menteşe ilçesinde, Çevre ve İçişleri Bakanlıkları müfettişlerinin tespit ettiği imara aykırı yapılar için yıkım çalışmaları başladı.

Menteşe ilçesi Akbük mevkii ile Kıran, Sarnıç, Kuyucak mahallelerinde imara aykırı inşa edilen binalar ve kaçak eklemeler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından tespit edildikten sonra Kıran Mahallesi’nde yıkılmaya başlandı.

 

Yıkım bakanlık kontrolünde gerçekleşiyor

Menteşe Belediyesi yıkımlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından tespit edilen, sit alanlarında inşa yasağı bulunan binalar ve imar barışı sürecinde usulüne uygun olmayan yapı kayıt belgesi almış olan binalar, yine bakanlık denetiminde yıkılmaktadır.

-Yıkılacak binalar, idari ve hukuki yargı süreçlerini tamamlamış ve yıkım kararı kesinleşmiş binalardır. Yıkım işlemleri, ilçe belediyeleri tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle yıkım işlerinde kullanılan ekipman ve işçilik ilçe belediyeleri tarafından sağlanmaktadır.