Teknoloji

YouTube, yapay zeka hamlesi ile iki yeni özelliği tanıttı

Yapay zekâ trendine YouTube da katıldı ve iki yeni özelliğini duyurdu. Artık platformda video özetleri, videolarla ilgili soruların cevaplanmasını yapacak bir yapay zekâ botu yer alacak.

İşte YouTube’un yeni özelliklerinin ana hatları

Video özetleri: YouTube Premium aboneleri, yapay zeka tarafından oluşturulan video özetlerini deneyebilirler. Bu özetler, bir videonun ana fikirlerini ve önemli anlarını vurgulamak için oluşturulmuş kısa videolar olabilir. Bu, kullanıcıların videoları daha hızlı bir şekilde anlamalarına ve içeriğin özünü yakalamalarına yardımcı olabilir.

Soruları cevaplayan sohbet botu: YouTube, izlenilen videolarla ilgili soruları yanıtlayan bir yapay zeka sohbet botunu tanıttı. Bu bot, izleyicilerin videolar hakkında sorular sormalarına ve bu sorulara hızlı ve etkili bir şekilde cevap vermesine yardımcı olabilir. Bu, videolarla ilgili daha fazla etkileşim ve anlayış sağlama potansiyeline sahiptir.

Özelliklerin deneme dönemi sırasında sadece YouTube Premium aboneleri tarafından kullanılabileceği belirtildi. Ancak tüm videolar için bu özelliklerin sunulmayabileceği bir uyarı da yapıldı.

Ayrıca, YouTube, içerik oluşturucuların videoları hakkında sorunlu tartışmaları engellemek için yorumları silmek için araçlar sunacak.