Aydın Haberleri

Aydın Söke’de sel sonrası hasar tespit raporu felaketi gözler önüne serdi

Aydın’da meydana gelen sel felaketinin sonuçları açıklandı. Aydın Valiliği, Söke ilçesindeki aşırı yağışlar ve selin neden olduğu felaketin bilançosunu paylaştı.

5 Kasım’da Aydın’da yaşanan şiddetli yağışlar ve sel sonucunda 5 ilçede meydana gelen sel ve su baskınları, üzücü sonuçlara yol açtı. 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı ve 1 kişi hala kayıp durumda. Bu felaket sonrasında hasar tespiti çalışmaları yapıldı ve detayları içeren açıklama geldi.

Valiliğin açıklamasına göre, sel ve su baskınlarına karşı mücadelede bölgeye toplam 480 personel, 70 araç, 1 helikopter, 1 arama köpeği ve 5 dalgıç gönderildi. Ayrıca, bölgede 3 baz istasyonu kuruldu.

Onlarca ev ve işyeri zarar gördü

-Söke ilçesinde Güneyyaka, Bağarası, Güzeltepe, Yeniköy, Demirçay ve Kisir Mahalleleri’nde toplamda 30 konut, 12 depo, 13 ahır ve 3 ticarethane az hasarlı, 1 konut, 2 ahır ve 2 depo ağır hasarlı, 5 ahır, 1 depo ve 11 bahçe duvarı yıkıldı. Ayrıca, Kisir ve Demirçay Mahalleleri’nde 6 işyeri, 31 araç ve traktör hasar gördü.

-Koçarlı ilçesinde Haydarlı, Yağhanlı, Boydere, Akmescit, Dereköy Mahalleleri’nde toplamda 12 konut, 1 kamyonet ve 1 motosiklet hasar aldı.

-Karpuzlu’da Hatıpkışla, Cumalar, Umcular Mahalleleri’nde toplamda 21 konut, 2 işyeri, 4 araç ve traktör zarar gördü.

-Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ön hasar tespitlerine göre, ilçelerde toplam 3,707 dönüm civarındaki tarım arazisinde ürün kaybı yaşandı. Ayrıca, 39 hayvan telef oldu.

Sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı ve 1 kişi hala kayıp durumda. Kayıp kişinin bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.