İzmir Haberleri

İzmir merkezli 6 ilde çalıntı e-imza cihazlarıyla kırmızı reçete sahteciliği

İzmir merkezli 6 ilde, çaldıkları doktorlara ait e-imza cihazlarını kullanarak yeşil ve kırmızı reçeteye dahil ilaç yazdığı iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli 6 ilde gerçekleşen bir olayda, doktorların e-imza cihazlarını çalıp bu cihazları kullanarak yeşil ve kırmızı reçeteye tabi ilaçlar yazdığı öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

Karşıya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, farklı hastanelerden hekimlerin e-imza cihazlarını çalma veya şifrelerini elde etme eylemlerini gerçekleştiren şüphelileri tespit etmek amacıyla çalışma başlattı. Bu şüpheliler, başkaları adına kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaçları Reçetem sistemi üzerinde yazdılar ve piyasaya sürdüler.

Takip 6 ay sürdü

Yaklaşık altı ay süren teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Ardından İzmir, İstanbul, Manisa, Bursa, Ordu ve Antalya’da 26 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Operasyon sonucunda, aralarında 2 eczacının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 15 ayrı eylemde toplam 1301 yeşil ve kırmızı reçete düzenlediği ve uyuşturucu etkisi bulunan sentetik ilaçları temin etmeye çalıştığı belirlendi.

Zanlıların, Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa ve İstanbul illerindeki eczanelerden toplam 300 bin sentetik ilaç temin ettikleri, geri kalanların ise müdahale sonucu iptal edildiği açıklandı.

Ayrıca, adreslerde yapılan aramalarda başkaları adına düzenlenmiş çok sayıda reçete, pompalı tüfek, otomatik tabanca, dijital materyal ve 6 nüfus cüzdanı ele geçirildi. Polis, halen firari olan 6 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.