Manisa Haberleri

Kötü koku dehşet veren cinayeti ortaya çıkardı: Şüpheli tutuklandı

Manisa’nın Saruhan ilçesinde, Onur Toroman (42), iş kurmak için para istediği Atike Eroğlu (68) tarafından olumsuz bir yanıt aldıktan sonra çıkan tartışmada, tornavida ve bıçak kullanarak Eroğlu’nu öldürdü. Eroğlu’nun evinden gelen kötü koku nedeniyle cesedi bulundu. İzmir’de yakalanan ve suçu itiraf eden Toroman ise tutuklandı.

Onur Toroman, daha önce bir başka kişiyi çekiçle öldürme suçundan cezaevinde yatmış ve 23 Eylül’de tahliye olmuştu. Toroman, tahliye sonrasında Saruhanlı ilçesindeki evine döndü.

Annesi kayıp ihbarında bulundu

Evde, Toroman’ın annesi ve anneannesi bulunmaktaydı. Bir süre sonra Toroman, mahallede yalnız yaşayan ve varlıklı bir kişi olarak bilinen Atike Eroğlu ile tanıştı. Toroman, Eroğlu’dan iş kurmak için para istedi, ancak Eroğlu bu talebi reddetti. Reddetme sonucu aralarında bir tartışma başladı.

Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine Eroğlu, kendini korumak amacıyla bir tornavida aldı. Toroman, Eroğlu’nun elindeki tornavidayı zorla alarak ellerini bağladı. Daha sonra tornavidayı ve bıçağı Eroğlu’nun boynuna sapladı. Eroğlu olay yerinde hayatını kaybetti.

Toroman’ın eve geri dönmemesi üzerine annesi, Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp ihbarında bulundu. Aynı gün akşam saatlerinde jandarma tarafından kırsal bir arazide bulunan Toroman, cinayeti kimseye anlatmadı. Ertesi gün ise İzmir’in Buca ilçesindeki kendi evine döndü.

Evden kötü kokular gelmeye başladı

Bu süreçte, Eroğlu’nun evinden kötü kokular yayılmaya başladı ve komşuları durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, 4 Kasım’da çilingir yardımıyla eve girdiklerinde, Eroğlu’nun cesedi ile karşılaştı.

Olayın aydınlatılması için Manisa İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından özel bir ekip kuruldu.

Toroman, Eroğlu’nun cesedinin bulunduğu haberini aldıktan sonra aynı gün Buca’daki evlerinden ayrılarak kayboldu. Jandarma, şüpheli olarak Toroman’ı izlemeye aldı.

Evine döndü ve yakalandı

Ekipler, Toroman’ın evine dönebileceği ihtimalini değerlendirip, Buca’daki evin çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Parası tükenen Toroman, dün eve dönmek zorunda kaldı ve jandarma tarafından yakalandı.

Toroman, teslim edildiği Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki ifadesinde suçunu itiraf etti.

Mahkemeye çıkarılan Toroman, kendisine yöneltilen “Sen mi öldürdün?” sorusuna “Ben öldürdüm” yanıtını verdi. “Neden öldürdün?” sorusuna ise yanıt vermedi. Toroman, savcılık sorgusunun ardından mahkeme tarafından tutuklandı.