Bilim

Yeşil Kuyruklu Yıldız Nishimura, Dünya’nın yanından geçecek

Yeşil kuyruklu yıldız Nishimura, Dünya’nın yanından geçmeye hazırlanıyor. Nishimura Kuyruklu Yıldızı, çok yeni keşfedilmiş bir kuyruklu yıldız. 12 Eylül’de kendini gösterdikten sonra 400 yıl boyunca ortadan kaybolması bekleniyor.

Salı günü Güneş Sistemimize girdikten sonra, Kuzey Yarımküre’den çıplak gözle görülebilecek. 12 Eylül’de Dünya’ya en yakın konumda olması bekleniyor. Ayrıca, Güneş’e doğru yolculuğu sırasında gezegenimizle arasındaki güvenli mesafeyi koruyacağı öngörülüyor.

Gözlemi oldukça zor

Yeşil renkli kuyruklu yıldızı gözlemlemek pek de kolay değil. Erken kalkıp şafaktan yaklaşık 90 dakika önce kuzeydoğu ufkuna bakılmalı. Ayrıca, Güneş’e yaklaştıkça her geçen gün daha da parlayacak ve tespit edilmesi zorlaşacak.

NASA’nın Dünya’ya Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi Yöneticisi Paul Chodas, kuyruklu yıldızı gözlemlemek için iyi bir dürbüne ve nereye bakılacağını bilmeye ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Bir ay önce keşfedildi

Nishimura, Güneş Sistemimizden geçmesi beklenen tarihten yalnızca bir ay önce keşfedildi.

Bu kuyruklu yıldız hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzmanlar, her yıl 9 ila 12 Aralık tarihlerinde gece gökyüzünü aydınlatan yıllık Sigma-Hidrid meteor yağmurunun kaynağı olabileceği teorisini öne sürüyor.

Dünya’ya bir etkisi olacak mı?

Yeşil Kuyruklu Yıldız Nishimura, Dünya’nın yanından geçerken herhangi bir zarar vermesi beklenmemektedir. Uzmanlar, bu tür kuyruklu yıldızların genellikle uzak mesafelerden geçtiğini ve Dünya’ya doğrudan bir etkisi olmadığını belirtmektedir