Aydın Haberleri

Aydınlı milyonerin üç evinden 20 kamyon çöp çıktı

Aydın’ın Germencik ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki A.K., mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine yapılan incelemede, müstakil evinin çöp yığınına döndüğü ortaya çıktı. Bir haftadır devam eden temizlik çalışmalarında 20 kamyon çöp çıkarılırken, yalnız yaşayan adamın, temizlik ekipleri dinlenirken evi tekrar çöple doldurduğu belirlendi. A.K.’nin maddi durumu iyi olmasına rağmen aylardır aynı kıyafetle dolaştığı ve çöplerin içinde yaşadığı ifade edildi.

Aydın’ın Germencik ilçesinde varlıklı bir ailenin ferdi olan 65 yaşındaki A.K., ailesinden ayrı yaşayarak kendi halinde bir hayat sürdürdü. Kendisine ait çok miktarda incir ve zeytin bahçesi miras kalan A.K., bu gelirleri kullanmamayı tercih etti.

Mahalle sakinleri şikayet etti

Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine belediye ekipleri, A.K.’nin yaşadığı 3 haneli bahçeli evi inceledi. Evdeki ağır kokuların nedeniyle başlatılan temizlik çalışmalarında, çevresindeki üç evin de çöplerle dolu olduğu ortaya çıktı. Ekipler, engelleme girişimlerine rağmen 20 kamyon çöp çıkardı.

Temizlik çalışmaları sırasında evden bir an bile ayrılmayan A.K., çöplerinin alınmaması için belediye ekiplerine direniyor. Çöplerinin temizlenmesine üzülen A.K., yeni eşyalarla düzenleneceği teklifine karşın çöplerinin alınmasını istemiyor.

Ekipler evi boşaltırken A.K evi yine çöple doldurmaya başladı

A.K.’nin ekonomik durumu oldukça iyi olduğu, bankalardaki hesaplarında yüklü miktarda parasının ve onlarca dönüm meyve bahçesinin bulunduğu, çevre sakinleri tarafından ifade edilirken, A.K.’nin tedavi edilmesi gerektiği söylendi.