Gündemİzmir Haberleri

İYİ Partili Cebeci’den 10 Kasım mesajı

İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanı Kürşad Cebeci, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cebeci, “Ey Büyük Ata” başlığıyla yayımladığı mesajda, tarihine düşen önemli notlara yer verdi. İşte Cebeci’nin o mesajı:

“EY BÜYÜK ATA !

O’nu anlatan en önemli sözlerden birini,1922 yılında İngiliz General Sir Charles Townshend dile getirdi; “ Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve Cumhurbaşkanı ile özel, resmi konuşmalar yaptım. Bu gece ki kadar ezildiğimi hiç hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.”

Türlü imkansızlıklar içinde, bir başına bırakılan aziz bir milletin ayağa kalkmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyetini inşa eden, askeri ve insani vasıfları ile tüm Dünya’nın imrenerek baktığı, kainat var oldukça dilden dile anlatılmaya devam edecek ,Türk’ün büyük Atası..

Türk milletinin sevgisini, inancını koca yüreğinde, bağımsızlık ve hürriyet ateşini avuçlarında, vatanın istiklal ve istikbalini gök mavisi gözlerinin ufkunda taşıyan, Ey büyük Atatürk..

Emsali olmayan bir özlem ile, kelimelerin tarif etmeye kifayetsiz kaldığı büyük bir sevda ateşi olarak , her geçen gün sana olan bağlılığımız bir kat daha artıyor. Sana ve eserin Türkiye Cumhuriyetine karşı ,asla kazanamayacakları ham bir hayalin gafletinde olanlar bilsin ki;
Bir çift mavi gözün ışığında tüm karanlıkları yırtan, emanetinin yılmaz bekçileri olarak izinden ayrılmayacak, Türkiye Cumhuriyetimizi de, yüreğimizde destan destan büyüyen varlığını da ilelebet yaşatacağız. Tarifsiz Minnet ve özlemlerimizle.. Ruhun şad olsun…”