Gündem

Bakan Koca’dan Şehir Hastaneleri ile ilgili açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şehir hastaneleri ile ilgili tıbbi hizmetlerini hiçbir yüklenici firmaya asla vermediklerini açıklayarak önemli bilgilendirmelerde bulundu.

“BU YÜCE ÇATI ALTINDA YAPILAN GÖRÜŞMELERİN KOLAY OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını hürmet ve rahmetle anarak başlayan Koca, “Onun zamanından başlayarak bu yüce çatı altında doğruların tespiti için milletimiz adına yapılan görüşmelerin, tartışmaların hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Önemli olan doğru ortaya konduktan sonra her şeyi bir yana koyup onda karar kılmaktır” ifadelerini kullandı.

“KANSERLİ ÇOCUK HASTALARI TÜRKİYE’YE GETİRMEK ÜZERE HASTALARI MISIR’A GİRİŞLERİNDE BİRLİKTE KARŞILAMAK ÜZERE DAVET ALDIM”

Gazze’ye gönderilen yardım gemisinin 23.00 gibi hareket İzmir’den hareket edeceğini dile getiren Koca, “Yarın Mısır El Ariş limanına varacak. Bu süreçte Mısır ‘a ilk gelen yük gemisi olacak. İçinde 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, 500 ton tıbbi malzeme ve ilaç. Mısır Sağlık Bakanı ile komisyon görüşmelerimize ara verildiğinde görüştüm. Görüşmemiz biraz uzadı. 1 saate yakın istişarelerde bulunduk. En yakın zamanda kanserli çocuk hastaları Türkiye’ye getirmek üzere hastaları Mısır’a girişlerinde birlikte karşılamak üzere davet aldım. Bu çok zorlu ortamda kanser hastası yavruları tedavi için ülkemize getirmek üzere önemli bir adım atmış olduk. Üç ülke sağlık bakanları olarak aldığımız kararla bir sağlık koordinasyon ekibi kurulmuş oldu. Umarım en kısa sürede güvenle hastaları tedavi için ülkemize getirebileceğiz” açıklamasında bulundu.

“BÜTÜN ŞEHİR HASTANELERİNİN TIBBİ HİZMETLERİNİ HİÇBİR YÜKLENİCİ FİRMAYA VERMEDİK”

Bütün şehir hastanelerinin tıbbi hizmetlerini hiçbir yüklenici firmaya asla vermediklerini ifade eden Koca, “Fizik Tedavi hastanesi gibi özellikle kemoterapi gibi tıbbi hizmetlerin bir kısmı da işletmeye verilmişti, sözleşmede bunlar vardı. Bunların hiçbirisini koymadık. Bu hastanelerle ilgili de geç açılma durumları göz önünde bulunarak, birtakım başka yapma gereken sorumlulukları yerine getirmelerini de gözeterek, 25 yıllık sözleşme sürelerini kesmediğimiz bir şehir hastanesi olmadı. Yeni açılan İzmir Şehir Hastanesi’nde 25 yıldan 10 yıl 3 ay kesildi. İzmir Şehir Hastanesi için 14 yıl 8 ay ücret ödenecek. 14 yıl 8 ay sonra devletimizin olacak. İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde 6 yıl 7 ay kesildi. 15 yıl 5 ayı var. 15 yıl sonra Çam ve Sakura Şehir Hastanesi devletimizin olacak. Kocaeli Şehir Hastanesi’nden kesilen 9 yıl 9 ay oldu. Kocaeli Şehir Hastanesi bugünden itibaren 15 yıl 1 ay sonra devletin olacak. Etlik Şehir Hastanesi geçen yıl açıldı. 7 yıl 8 ay kesildi. Kalan süre bugünden itibaren 16 yıl 1 aydır. Bilkent Şehir Hastanesinden 3 yıl 1 ay kesildi. Bugünden itibaren 17 yıl 5 ay. Kesilmeyen hiçbir hastane yok. Özellikle sorumlulukların yerine getirilmediğini göz önüne alarak, kamu menfaati neyi gerektiriyorsa imkanlarımız ölçüsünde gereğini yaptık” diye konuştu.