Gündemİzmir Haberleri

İzmirliler dikkat: AFAD uyardı! Yarın mecbur olmayan evden çıkmasın

İzmir’de yarın fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji’nin uyarılarının ardından bir uyarı da AFAD tarafından yapıldı. AFAD, vatandaşları kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı uyardı. Yarın sabah saatlerinde etkili olacak fırtına ve sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

İzmir’de yarın fırtına ve kuvvetli yağış etkili olacak. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, İzmir il genelinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-75 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Fırtına’nın yarın saat 10.00’da başlayıp, aynı gün saat 23.59’dan itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

AFAD UYARDI

AFAD, İzmir’de yaşayan vatandaşlara SMS ile uyarıda bulundu. AFAD uyarısında, ‘Meteoroloji’ye göre yarın İzmir’de kuvvetli sağanak ve rüzgar beklenmektedir. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, hortum, çatı uçmasına karşı dikkatli olun.’ dedi.