İzmir Haberleri

İzmir’de aynı daireyi birden fazla kişiye satan müteahhit ortadan kayboldu

İzmir’de bir müteahhit, aynı apartmanda birden fazla kişiye aynı daireyi satarak ortadan kayboldu. Mağdurlar, avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. İddialara göre, evleri satın alan kişiler, tapuları alamadan ve dairelerin aynı zamanda başkalarına satıldığını öğrenerek mağdur oldular.

Doğanlar Mahallesi’nde yaşanan olayda, müteahhit B.C.S., iddiaya göre, bir binadan farklı daireler satın almak isteyen 5 kişiye aynı daireleri sattı. Ancak, dairelerin aynı zamanda başka kişilere de satıldığı ve tapuların teslim edilmediği ortaya çıktı. Mağdurların ödediği paraların karşılığını alamamasıyla birlikte müteahhit ortadan kayboldu.

Emlakçılara da satış izni vermiş

Bu durumun yanı sıra, olayın ardından dairelerin emlakçılar aracılığıyla internet ilanlarında satışa çıkarıldığı belirtildi. Mağdurlardan bazıları, ödedikleri evlerin başkaları tarafından oturulduğunu tesadüfen öğrendiklerini ve yaşadıkları bu durumdan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

Öte yandan, bir mağdur olan Aydın Ünal, 2022’de bir daire satın almaya karar verdiğini ancak daha sonra aynı dairenin başka bir kişiye de satıldığını tesadüfen öğrendiğini belirtti. Ödediği paranın karşılığını alamamış olmanın verdiği hayal kırıklığıyla yaşadığı psikolojik sıkıntıyı vurguladı.

Benzer şekilde, müteahhide ödenen paralar karşılığında tapu alamayan ve milyonlarca lira mağduriyet yaşayan Ozan Dilbaz da, yaşadıkları hukuki süreci anlattı. Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, tapularını alamadıklarını ve mağduriyetlerinin çözülmesini talep ettiklerini ifade etti.

Dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldular

Olayla ilgili avukatlarından Yunus Söyleyici, müvekkillerinin dolandırıldığını ve şahsın birçok icra dosyasıyla adının geçtiğini açıkladı. Bu durumun Türk Ceza Kanunu’nda yer alan dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu ve savcılık sürecinin devam ettiğini belirtti.

Mağdurların avukatı olan Söyleyici, bu tür dolandırıcılık vakalarının devam ettiğini ve süreci takip edeceklerini ifade etti.

Bu olay, mağduriyet yaşayan kişilerin milyonlarca lira kaybetmesine neden oldu ve halen çözüme kavuşmuş değil. Mağdurlar, adaletin yerini bulmasını ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.