Dünya

Ürküten rapor! Sıcaklıklar 70 dereceye çıkacak ve insanlar yok olacak

İngiltere’deki Bristol Üniversitesi’nden araştırmacılar, insanların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı konusunda bilgisayar tarafından oluşturulan bir rapor derledi. Bilgisayar raporunda, Dünya’nın hızla ısınmasıyla ve ısıda zirveye ulaşılmasıyla “kıyamet” yaşanacağı belirtildi.

Rapora göre, Dünya’yı kavuracak sıcaklık, sık volkanik patlamaların eşlik ettiği bir “süper kıta”nın ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak. Süper kıta, ağırlıklı olarak sıcak ve nemli tropikal bölgeleri kaplayacağından karbondioksit seviyeleri iki katına çıkacak. Güneş yüzde 2.5 daha fazla radyasyon yayacak.

Sıcaklıklar 40 ila 70 dereceye yükselecek

Sonuçta, Dünya’nın önemli bir bölümünde 40 ila 70 derece arasında değişen sıcaklıklar görülecek. Yeni süper kıtanın etkisi, yoğun güneş enerji çıkışı ve atmosferdeki yüksek karbondioksit, üçlü tehdit oluşturacak.

Araştırmanın baş yazarı Dr. Alexander Farnsworth, “40, 50 dereceyi aşan hava sıcaklıkları, yüksek nem oranlarıyla birleştiğinde insanların ölümcül kaderi belirlenecek. İnsanlar ve diğer canlılar, bu ısıyı terleme yoluyla dağıtamadıkları ve vücut ısılarını düzenleyemedikleri için gezegenden yok olacaklar” dedi.