Ekonomi

Üniversiteye gidenler dikkat: KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı!

19 Ekim’de sonlanan başvuruların ardından üniversite öğrencileri burs ve kredi ödemelerinin sonuçlarını merakla araştırıyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK kredi ve burs ödeme sonuçlarının açıklandığı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet sitesinden alınan son dakika bilgilerine göre KYK burs ve kredi ödeme sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Peki burs başvuru sonucu nasıl sorgulanır? İşte detaylar

KYK BURS BAŞVURU SONUCU NASIL SORGULANIR?

KYK burs başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. Adaylar sorgulama işlemlerini TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girdikten sonra sorgulayabiliyor.

“BURS ALABİLİRSİNİZ” SONUCU NE DEMEK?

Sorgulama yaptıktan sonra ” Burs Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz olarak burs alabilecek. Bu ifade öğrencilerin burs kazandığı anlamına gelmektedir.

“ÖĞRENİM KREDİSİ ALABİLİRSİNİZ” NE DEMEK?

Sonuç ekranında ” Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan öğrenciler ise geri ödemeli kredi alabileceği anlamı taşımaktadır.

Kredi ve burs ödemeleri arasında bir fark bulunmamaktadır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs ve kredi ücretleri lisans ve ön lisans için aylık 2.000 lira olarak belirlendi. Burs ve kredi ödemeleri bir yılda 12 ay boyunca yapılır.