Gündem

Annesi ve ablası dahil 33 kişiyi dolandıran 5 çocuk annesine 320 yıl hapis istemi

Diyarbakır’da, “TOKİ’den kurasız ev” vaadiyle annesi dahil 33 kişiyi kandırarak, 10 bin ile 170 bin TL arasında değişen miktarlarda para toplayan 5 çocuk annesi Yener T. (30), “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 96 yıldan 320 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Evli ve 5 çocuk annesi Yener T., çevresindekileri, kura olmadan el altından TOKİ daireleri sağlayabileceği vaadiyle ikna etti. Yener T.’ye inanan 33 kişi, bu vaat üzerine 10 bin ile 170 bin TL arasında değişen miktarlarda paralarını Yener T.’ye teslim etti. Dolandırıldıklarını fark eden mağdurların şikayeti sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Yener T.’yi yakaladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 Mayıs’ta tutuklanan Yener T. hakkında bir iddianame hazırladı. İddianamede yaşanan olaylar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Annesi ve ablasını da dolandırdı

Mağdurlar arasında Yener T.’nin annesi F.K. ve ablası G.K. de bulunuyordu. F.K., ifadesinde, “Kızım, Diyarbakır merkezinde yapımı devam eden TOKİ evlerinden kura gerektirmeden daire temin edebileceğini söyledi. Bu vaate inanarak, Yener’e toplamda 45 bin 530 TL para verdim. Beni dolandıran Yener T.’den şikayetçiyim” dedi. Yener T. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 96 yıldan 320 yıla kadar hapis cezası istendi.