Gündem

Bakan Bak: “Genç Teknoloji Destek” başvurularının başladığını duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine yönelik teknolojik cihaz ve internet desteği sağlanmasını içeren Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, “Genç Teknoloji Destek” başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı!” ifadelerini kullandı.

İnternetten başvurular başladı

Genç Teknoloji Destek programı kapsamında tablet, cep telefonu, bilgisayar ve 10 GB internet desteği sağlanacak. Yükseköğretim öğrencileri, başvurularını “www.gsbbiz.gsb.gov.tr” adresinden yapabilecekleri gibi “GSBBiz” uygulamasını cep telefonlarına indirerek de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, usul ve esasların Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Genç Teknoloji Destek programının hizmete sunulduğu belirtilerek, öğrencilere yönelik teknolojik destekten faydalanmak isteyenlerin başvurularını gerçekleştirebileceği vurgulandı.