Ekonomi

Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek?

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz tüketimi artarken, ücretsiz doğalgaz indirimi konusundaki bilgiler merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi, 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamında devlet tarafından karşılanacak. Peki, bedava doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Karara göre, 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi için ücretsiz uygulama 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar olan dönemde, konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedelleri ile sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Aylık 151.75 lira tasarruf

Ücretsiz doğalgaz uygulaması, vatandaşlara aylık 151.75 lira tasarruf sağlayacak. Türkiye ortalamasına göre 25 metreküp doğalgazın aylık maliyeti göz önüne alındığında, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen doğalgaz ücretsiz olacak. Bu durumda, bir yıllık dönemde ücretsiz doğalgaz bedeli bin 821 lira olacak.