Gündem

Hava yarın mevsim normallerine dönecek: Ege’de sağanak alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yaptığı açıklamada, çarşambadan itibaren tüm yurtta sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini belirtti. Salı ve çarşamba günleri iç kesimlerde ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olabileceğini söyledi.

Hafta sonu boyunca ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri doğu kesimlerde olumsuz hava koşullarının devam edecek.

İzmir, Aydın, Muğla yağışlı

Acar, Çarşamba gününden itibaren güneybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağış sisteminin geleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Bu yağışların özellikle İzmir’in güneyi, Aydın, Muğla ve Trakya’nın batısında kuvvetli olabileceğini belirtti.

Acar, Batı Karadeniz’de fırtına ve sağanak yağışın sona erdiğini ancak Çarşamba gününden itibaren yeni bir sistemin geleceğini ve Batı Karadeniz’de bu hafta ekstra meteorolojik hadiselerin olma ihtimali bulunduğunu ifade etti.

Ankara, İstanbul ve İzmir için hafta boyunca kar yağışı beklentisinin olmadığını, hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini sözlerine ekledi.