Gündem

AFAD batan geminin yerini belirlediklerini duyurdu: Kayıp gemiciler aranıyor

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı geminin kayıp 11 kişilik mürettebatını arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, 19 Kasım Pazar günü saat 10.30 sıralarında batan “Kafkametler” adlı kuru yük gemisi ile ilgili güncel durumu açıkladı.

AFAD Başkanı Memiş, Karadeniz Ereğli sahilinde gazetecilere yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle batan geminin kayıp mürettebatını arama kurtarma çalışmalarının 169 personelle sürdüğünü bildirdi. Hava şartlarının pazar gününe oranla daha iyi olduğunu belirten Memiş, yağışın kesildiğini ve denizdeki aşırı dalgalanmanın durulduğunu ifade etti.

Henüz bir gelişme yok

Memiş, şunları söyledi: “Toplamda 169 arama kurtarma personelimizle çalışmalarımızı artırdık. Geminin yerini tespit ettik ve orada çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Dalgıçlarımız sürekli o bölgede yoğunlaştı. İnşallah ilerleyen saatlerde daha farklı bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Arama tarama faaliyetleri neticesinde gündüz paylaştığımız verilerden farklı bir bilgi henüz yok. Bununla birlikte yoğunlaştığımız bölge var, orada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Ereğli’de 3 kişi yaşamını yitirdi

Ayrıca, yoğun yağış nedeniyle ilçede meydana gelen sel ve su baskınlarına dikkat çeken Memiş, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve ön tespitlere göre 247 iş yerinde zarar meydana geldiğini belirtti. Ereğli için “genel hayata etkililik” kararı alacaklarını ifade eden Memiş, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Kayıp gemi personeli arama çalışmalarının hava karardıktan sonra da yüzey araması ve sahilden tarama şeklinde sabaha kadar devam edeceğini belirten Memiş, ayrıca hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi ve kayıp mürettebatın yakınlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti.