Gündem

Gazze’de katledilen çocuklar için meydana 500 çocuk ayakkabısı bırakıldı

Üsküdar Meydanı’nda toplanan Filistin İnisiyatifi, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği çocuk katliamına dikkat çekmek amacıyla 500 çocuk ayakkabısı bıraktı. İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de şu ana kadar 5 bin 600’den fazla çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii önünde bir araya gelen Filistin İnisiyatifi üyeleri, ‘Filistinli Çocuklar İçin Yürü’ sloganıyla eylem düzenledi.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında yaşamını yitiren çocukları temsil etmek amacıyla 0-5 yaş arası yaklaşık 500 çocuk ayakkabısı bırakan grup, aynı zamanda ölen çocukların fotoğrafları ve ‘İsrail her saatte 5 çocuğu öldürüyor’ yazılı dövizler bıraktı.

Filistin İnisiyatifi üyesi Nuriye Çakmak Çelik, “Amacımız İsrail saldırılarıyla hayatını kaybeden çoğu 1 yaş altı bebeklere, çocuklarımıza dikkat çekmek. Bu sessiz bir eylem. En azından meydandan geçen insanlara çocukların öldüğüne dikkat çekmek istedik. Bu, bir farkındalık oluşturma çabasıdır” şeklinde konuştu.

Eylemi destekleyen müzisyen Yusuf Goncagül, “Gazze’de büyük bir dram yaşanıyor bir buçuk aydır. Bu drama sessiz kalmak imkansız. Bu acıları duymamak, görmemek imkansız. Filistin İnisiyatifi, bugün burada güzel bir duyarlılık çalışması yapmış. Umuyorum ki bu tür eylemler devletleri bir an önce harekete geçirmeye teşvik eder” dedi.