Gündem

Bakan Göktaş: ‘Yasal altyapı güçlendiriliyor, kadına yönelik şiddete sıfır tolerans’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yasal altyapıyı güçlendirdiğini açıkladı.

Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle sürdürüldüğünü belirtti. Kadına şiddetle mücadelede belirleyici olan ulusal eylem planlarını 2007 yılından beri kararlılıkla uyguladıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, 6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir kararlarına dair verilerin kurumlar arasında entegre bir şekilde toplandığını ifade etti. Göktaş, “Kurumlar arası veri entegrasyon çalışmalarımız sayesinde 6284 sayılı kanun kapsamında mağdura daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşarak takip ve izleme süreçlerini artırdık. 6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele yasal altyapısını güçlendirdi ve bu mücadeleyi bir üst seviyeye taşıdığımızın önemli bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

5 ana hedef

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların güçlendirilmesi alanındaki çalışmaları, ulusal mevzuat ve politika belgelerinde belirtilen hedeflere uygun bir şekilde planlı, programlı ve bütünlük içinde sürdüreceklerini belirtti. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı’nı tüm paydaşların katılımıyla hazırladıklarını belirten Göktaş, “Eylem planı kapsamında, ‘adalete erişim ve mevzuat’, ‘politika ve koordinasyon’, ‘koruyucu önleyici hizmetler’, ‘toplumsal farkındalık’ ve ‘veri ve istatistik’ konularında 5 ana hedef belirledik” dedi.