EkonomiGündem

Emekli maaşı çeken her emekliye müjdelendi: 5 bin TL verilecek!

Emeklilere müjdeli haber geldi. Çalışmayan emekliye verilen 5 bin TL ikramiyenin tüm emeklilere verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin TL ikramiyenin tüm emeklilere verileceğini açıkladı. 5 bin TL verilmesi için talimat verdiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İlk düzenlenemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur’lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız.” dedi.

HER EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Çalışan emeklinin sevineceği bir haber geldi. İlk olarak 5 bin TL ikramiyeden kapsam dışı bırakılan çalışan, esnaf ve çiftçi emeklilerine de 5 bin TL verilecek. Beklenen haber dün geldi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler’ Öğretmenler Günü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Emeklilerimizle ilgili bir müjdeyi sizlerle ve aziz milletimizle paylaşmak istiyorum. Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı” dedi.

ÇİFTÇİ VE ESNAF DA KAPSAMDA

Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Pazartesi günkü Kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclis’imize sunacağız. İlk düzenlenemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur’lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız.”