Aydın Haberleri

Kuşadası Belediyesi sağanak yağışa karşı mücadelesini gün boyu sürdürdü

Kuşadası Belediyesi, kent genelinde etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına karşısında hızla harekete geçerek olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla sahada aktif bir rol üstlendi. Şehirdeki cadde ve sokaklarda meydana gelen sorunları çözmek için ekipleri seferber eden belediye, rüzgarın neden olduğu ağaç devrilmesi gibi acil durumları anında ele aldı ve sürücülerin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri aldı.

Kuşadası Belediyesi, sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman şiddetlenen sağanak yağışın günlük yaşamı olumsuz etkilememesi adına tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalıştı.

Acil müdahale ekipleri teyakkuza geçti

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Acil Müdahale ekipleri, yağmur suyu hatlarında, yollarda ve yol kenarlarında biriken molozları temizleyerek suyun doğru bir şekilde akmasını sağladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışın yol açtığı hasarları onararak tıkanan yağmur suyu hatlarını açtı. Ayrıca, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle devrilen ağaçları kaldırarak güvenliği sağladı.

Kuşadası Belediyesi, kent genelindeki alt ve üst yapıyı güçlendirmeye yönelik yürütülen çalışmalar sayesinde, sağanak yağış ve fırtınanın olumsuz etkilerini en aza indirerek kent merkezi ve ana arterlerde sorunsuz bir şekilde atlatmayı başardı.