İzmir Haberleri

Fırtınanın vurduğu İzmir’de çalışmalar gece boyu sürdü

Dün gece yaşanan şiddetli fırtına, İzmir kıyılarında deniz taşmasına neden oldu. Apartman girişleri ve iş yerlerindeki suların tahliye çalışmaları devam ederken, deniz taşması nedeniyle kapanan yolların trafiğe açıldığı bildirildi.

Dün, olumsuz hava koşulları sebebiyle Türkiye genelinde 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu uyarı yapılmıştı. İzmir’de turuncu kodlu uyarının etkisiyle yaşanan fırtına, deniz taşmasına yol açtı. Kordon’un bir kısmı, Talatpaşa Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Karşıyaka ilçesindeki bazı bölgeler su altında kaldı. Bu durum, birçok ev, iş yeri ve araçta hasara neden oldu.

Trafiğe açılmayan yol kalmadı

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan tahliye çalışmaları, gün boyunca devam etti. Ancak, saat 00.15 itibarıyla olumsuz hava koşullarının etkisi azaldı ve kentte trafiğe kapalı güzergah kalmadı.

Özellikle Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde su baskınlarının yaşandığı yerlerde, apartman girişleri, iş yerleri ve iş hanlarında tahliye çalışmaları hala devam ediyor. Vidanjörlerle su çekme işlemi yapılırken, çalışmaların devam etmesi bekleniyor.