İzmir HaberleriPolitika

İYİ Partili Bezircilioğlu’dan CHP Lideri Özel’e: Hakkımızı teslim ettiği için teşekkürler

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Biz bu belediyeleri, sadece CHP’lilerin verdikleri oyla kazanmadık. İstanbul’da, İstanbul İttifakı’yla, Ankara’da dürüst insanlar Başkent’i yönetsin diye destek aldık ve kazandık. Biz tüm siyasi partileri, iş birliğine, güç birliğine davet ediyoruz” sözlerini kaydetmişti. Bu sözler üzerine Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden bir ittifak bloğu oluşur mu sorusu gündeme geldi. Konuya ilişkin değerlendirmelerini İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, gazetemizle paylaştı. Bezircilioğlu, genel seçimlerde yaşananlara dikkat çekerek yeniden birleşmenin güç olduğunu söyledi.

“HAKKIMIZI TESLİM ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

CHP Genel Başkanı Özel’in “İstanbul ve Ankara’nın ittifaklar sayesinde kazanıldı” sözlerini teşekkür ederek değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Bezircilioğlu, “Öncelikle Özgür Özel’e hakkımızı teslim ettiği için teşekkür ediyoruz. En azından bunu görmüş olmaları bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Şu ana kadar bildiğim kadarıyla resmi bir ittifak ya da işbirliği teklifi gelmedi. O nedenle ilerleyen süreçte böyle bir birleşme olur mu olmaz mı bilmiyoruz. O genel merkezin vereceği bir karar. Biz de genel merkezin vereceği karara uymakla mükellefiz” diye konuştu.

“HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ”

Geçtiğimiz 14 ve 28 Mayıs Genel Seçimlerinde Millet İttifakı cephesinde yaşanan olumsuz gelişmelerin yerel seçimlerde yeniden bir ittifak olma ihtimalini güçleştirdiğini aktaran Bezircilioğlu, “Şu an için söyleyeceğim şu, 81 ilde 973 ilçede hür ve müstakil olarak kendi başımıza seçimlere hazırlanıyoruz. İzmir’den iyi bir teveccüh bekliyoruz. Ümit Hocamız son derece kaliteli, son derece saygıdeğer bir aday. Ben diğer adayları da bilmiyoruz ama Ümit Hoca kariyeriyle geçmişiyle duruşuyla bir fark ortaya koyacaktır diye düşünüyoruz” sözlerini kaydetti.