Gündemİzmir Haberleri

ESHOT’tan Dikili’ye İZTAŞIT sözü

HABER/ Didar DEMİRCİ- Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz “Dikili’nin otobüssüz durakları” haberi üzerine ESHOT’tan İZTAŞIT sözü geldi. Haberimizin yayınlanmasının ardından kısa süre içinde konuya ilişkin gazetemizi bilgilendiren ESHOT yetkilileri; şu an için Seferihisar, Kiraz, Menemen, Foça (Yeni Foça) ve Ödemiş (Kaymakçı) ilçelerinde başlatılan İZTAŞIT Projesi’nin Dikili dahil tüm kent çevresinde yaygınlaştırılacağını ve böylece ulaşım sorununun çözüleceği aktarıldı.

İZMİR ULAŞIM SİSTEMİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Haberimize ilişkin ESHOT Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi dışındaki ilçelerde dağınık halde çalışan taşımacılık kooperatiflerini, ESHOT Genel Müdürlüğü elektronik ücret toplama sistemine entegre ederek ve yine ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından “Toplu Taşıma Hizmeti Satın Alınması İşi” ile tek bir çatı altında toplayarak denetim altına almaktadır.
“İZTAŞIT Projesi” adı verilen söz konusu uygulama Seferihisar, Kiraz, Menemen, Foça (Yeni Foça) ve Ödemiş (Kaymakçı) ilçelerinde başlatılmış olup, tüm Çevre Kent’e yayılması planlanmaktadır. Söz konusu isteminiz bu kapsamda yapılan çalışmalarda değerlendirilecektir.
Bilgilerinize rica ederim.”


Haberi okumak için: Dikili’nin otobüssüz durakları