Gündem

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün aday olmayacağını açıkladı

2024 yerel seçimlerine yönelik partilerin aday belirleme süreci devam ederken, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, beklenmedik bir kararla 31 Mart 2024’teki seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıkladı. Gürün, 2 dönemdir başkanlık görevini üstleniyordu.

Muğla Belediye Başkanlığı’na 1999 yılında adım atan ve 2014’te Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Gürün, 3 dönem il, 2 dönem büyükşehir belediye başkanlığı görevlerindeki çalışmalarını yazılı bir açıklama ile paylaştı.

25 yıldır hizmet veriyordu

Gürün, Muğla’ya ve hemşehrilerine toplamda 27 yıl hekim, 25 yıl da belediye başkanı olarak hizmet ettiğini vurgulayarak, görevlerini siyasi bir yaklaşım göstermeden ve tüm kentin belediye başkanı olarak yerine getirdiğini belirtti.

Açıklamasında kamu kaynaklarını koruma, şeffaf ve hukuki çerçevede çalışma, çevre ve imar konularında mücadele etme gibi önceliklerini vurgulayan Gürün, 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararı aldığını ifade etti. Partisi CHP’nin genel merkezi tarafından başlatılan aday belirleme sürecine dikkat çeken Gürün, uzun yıllar boyunca hizmet etmenin onurunu yaşadığını ifade etti.