Dünya

İsrail’in boşalttırdığı hastaneden korkunç manzara: Çürümüş bebek ve çocuk cesetleriyle dolu

İsrail’in Gazze’deki çatışmalarda Nasr Çocuk Hastanesi’ni zorla boşaltmasının ardından ortaya çıkan trajik tablo, uluslararası toplumun tepkisini çekiyor. Yoğun bombardımanın sona ermesiyle Gazze kentindeki Nasr Çocuk Hastanesi’ne giriş yapılabildi, ancak içeride karşılaşılan manzara dehşet vericiydi. Hastanenin çocuk yoğun bakım ünitesinde, çürümüş bebek ve çocuk cesetleriyle dolu bir tablo ortaya çıktı.

İsrail güçleri, ağır bombardımanın ardından hastanenin tahliyesini gerçekleştirmiş, ancak yoğun bakım ünitesinde kalmış bebek ve çocukları ölüme terk etmişti. El Meşhed TV tarafından yayınlanan görüntüler, bu acımasız durumu gözler önüne serdi. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Nasr Hastanesi’nde yaşananlarla ilgili uluslararası bir soruşturma yapılması çağrısında bulunarak, uluslararası toplumu olaya müdahale etmeye çağırdı.

İsrail hastaneleri hedef almıştı

İsrail ordusu, Gazze’deki çatışmaların başlamasından önce Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerini hedef almıştı. Bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, birçoğu ağır yaralanmıştı. İsrail güçleri, bazı hastaneleri zorla boşaltarak, sivilleri savunmasız bırakmış ve insani krizi tetiklemişti.