Ekonomi

Bakan Vedat Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunarak görüşmelerin aralık ayında başlayacağını belirtti. Bakan Işıkhan, “Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek, verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh’in ortak basın toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını ifade ederek, “Biliyorsunuz, görüşmeler aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Emeklilere 5 bin lira ikramiye için meclis bekleniyor

Ayrıca, Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira ikramiye düzenlemesiyle ilgili olarak, “Bildiğiniz gibi Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilere en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak” şeklinde konuştu.