Ekonomi

FED Başkanı’nın açıklamasından sonra Ons altın bir anda yükseldi

Ons altın ve gram altın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın dünkü konuşmasının ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Altın fiyatları, Fed’in para politikasının sıkılaşmasının sona erdiği ve gelecek yıl faiz indirimine gidilebileceği beklentilerinin güçlenmesiyle rekor seviyeye ulaştı.

Dünkü açıklamaların etkisiyle altının ons fiyatı, 2.075,41 dolarla rekor kırdı ve bugün 2.072 dolar seviyesinde bulunuyor. Powell’ın, Atlanta’daki Spelman College’da yaptığı konuşmada, Fed’in para politikası sıkılaşmasının tamamlandığına dair beklentilerin artması, altın fiyatlarındaki yükselişi hızlandırdı. Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) dikkatli bir şekilde ilerlediğini ve yetersiz ve aşırı sıkılaşma risklerinin daha dengeli hale geldiğini vurguladı.

Powell etkisi

Fed Başkanı Jerome Powell’ın dünkü açıklamalarının ardından Fed’in para politikası sıkılaşmasını tamamladığına dair beklentilerin artmasıyla altın fiyatlarındaki yükseliş hız kazandı.

Powell, Atlanta’daki Spelman College’da yaptığı konuşmada, yetersiz ve aşırı sıkılaşma riskleri daha dengeli hale gelirken Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) dikkatli bir şekilde ilerlediğini yineledi.