Aydın Haberleri

Aydın Buharkent geceyi kavgayla geçirdi: 150 kişi birbirine girdi 40’tan fazla yaralı

Aydın’ın Buharkent ilçesi, dün gece yaşanan büyük çaplı kavgaya sahne oldu. Samet Ediz’in bir grup genç tarafından darp edilmesiyle başlayan olay, iki aile arasında taşlı sopalı çatışmaya dönüştü. Polis müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılan kavga, sabaha kadar devam etti. Olayın ardından 40’tan fazla kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kamilpaşa Mahallesi’nde yaşanan olay, akşam saatlerinde Samet Ediz’in saldırıya uğramasıyla patlak verdi. Ambulansla Aydın’a sevk edilen Ediz’in yakınları, saldırıya uğradığı iddia edilen gençlerin ailelerinin evlerine saldırdı. Demir, sopa ve taşların kullanıldığı çatışma, mahallenin ara sokaklarına yayıldı. Polis ekipleri, kavgayı ayırmak için zaman zaman havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Çevredeki evlere zarar verdiler

Karşıt gruplar, hedef gördükleri evlere saldırdı, jandarma ve çevik kuvvet ekibi müdahale etti. Güvenlik güçleri, 7 evin önünde bekleyen kalabalığı dağıtmak için geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalığın evleri kundaklama girişimine itfaiye ekipleri müdahale etti. Sabaha karşı 05:00 sularında ise kalabalık dağıldı.

Olaylar sonucunda 6’sı ağır, 40’tan fazla kişi yaralandı. Yaralılar Aydın, Nazilli, Denizli Sarayköy hastanelerine sevk edildi. Bazı yaralılar ise hastanelere başvurmayarak evlerine götürüldü. Bu arada, taş ve sopalarla yaralanan birçok kişinin evlerine sürüklenerek götürüldüğü gözlendi.