Aydın Haberleri

4 yıldır kayıp olan şahsı arkadaşı öldürmüş! 3 yıl boyunca da emekli maaşını çekmiş

Aydın’da, 4 yıldır haber alınamayan 50 yaşındaki Mehmet Akkan’ın trajik öyküsü ortaya çıktı. Akkan, arkadaşı Osman Çiftçi tarafından öldürülüp ormana gömüldü. Cinayet zanlılarından Osman Çiftçi ve Enver Çaylak, tutuklandı. Olayın daha da üzücü yanı, Çiftçi’nin cinayetten sonra 3 yıl boyunca Akkan’ın emekli maaşını düzenli olarak çekmiş olması.

Emekli işçi Mehmet Akkan, 2019’da ailevi sorunlar nedeniyle Buharkent ilçesinden ayrılarak Denizli’ye gitmiş, ancak o tarihten beri haber alınamamıştı. Akkan’ın kız kardeşi, 2021’de polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel bir ekip kurarak soruşturmayı yürüttü.

Denizli’de yakalandı

Polis, Akkan’ın emekli maaşının 2019-2022 yılları arasında Denizli’de düzenli olarak çekildiğini tespit etti. Yapılan incelemede maaşı çeken kişinin, Mehmet Akkan ile bir süre aynı pansiyonda kalan arkadaşı Osman Çiftçi olduğu anlaşıldı. Çiftçi, Denizli’nin Honaz ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Osman Çiftçi’nin polise verdiği ifadesinde, 2019 yılında Akkan ve arkadaşı Enver Çaylak ile içki içmeye gittiklerini, burada husumet nedeniyle Akkan’ı sopayla vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Cesedi, Enver Çaylak ile birlikte gömdüklerini söyledi.

Akkan’a ait olduğu değerlendirilen kıyafet parçaları ve insan kemikleri, Çiftçi’nin tarif ettiği alanda yapılan kazı çalışması sonucunda bulundu. İki şüpheli daha gözaltına alındı, ancak şüphelilerden Osman Çiftçi ve Enver Çaylak tutuklanırken, diğer ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, güvenlik birimlerinin koordineli çalışmasıyla çözüme kavuştu.