Ekonomi

Petrol fiyatlarındaki düşüş, mazota indirim getiriyor! Yarın tabelalar değişecek

Benzin ve motorin fiyatlarındaki uzun süren sessizlik, brent petrol fiyatındaki 4 günlük gerileme sonucunda değişime uğruyor. Akaryakıt fiyatları, bu gece yarısı değişecek ve araç sahipleri için yeni bir dönem başlayacak.

6 Aralık 2023 Çarşamba günü için güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar? İstanbul, İzmir, Ankara’da akaryakıt litre fiyatları…

Mazota indirim gelirken benzinde durum ne?

Petrol fiyatları, ABD ihracatındaki arz fazlası endişelerinin artmasıyla birlikte son dört gündür düşüşünü sürdürüyor. Dolar/TL kurundaki yükselişe rağmen, petrol fiyatındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor. Motorin fiyatları için alınan bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1.34 TL indirim yapılacak. Ancak benzin fiyatları için henüz bir değişiklik haberi bulunmuyor.

İndirim sonrası mazot fiyatları ne olacak?

Bu geceki indirimle birlikte motorin litre fiyatları yaklaşık olarak;

İstanbul’da 36,30 TL’ye,

Ankara‘da 36,92 TL’ye,

İzmir‘de 37,13 TL’ye gerileyecek.

Benzin litre fiyatı ise;

İstanbul‘da ortalama 34,58 TL,

Ankara‘da 35,26 TL,

İzmir‘de 35,40 TL seviyesinde bulunuyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün nedenleri ve gelişmeler

Petrol fiyatları, ABD’nin ihracat artışı ve OPEC+’nın planladığı üretim kesintileri konusundaki şüphelerin arz fazlası endişelerini artırması sonucunda dört günlük düşüşün ardından sakinleşti. Brent petrol, 4 gündür yüzde 7’den fazla düşüş yaşadıktan sonra varil başına 77 doların üzerinde işlem görüyor. ABD ham petrolü ise 72 dolar seviyelerinde bulunuyor.