Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? 6 Aralık 2023 dolar – euro fiyatları

Dolar kuru şu anda 28,92 TL, euro ise 31,24 TL seviyesinde işlem görüyor. Doların 29 liranın altındaki seyrinin devam ettiği görülüyor.

ABD’de açıklanan veriler, Fed’in gelecek dönem politikalarını etkilemeye devam ediyor. Dün açıklanan JOLTS açık iş sayısı verilerine göre, ekimde bir önceki aya kıyasla 617 bin azalarak 8 milyon 733 bine geriledi. Bu, Mart 2021’den bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Analistler, düşük açık iş sayısının yüksek faiz oranlarının iş gücü talebini azalttığının bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan, ABD’de hizmet sektörüne dair açıklanan veriler sektörün dirençli bir seyir sergilediğini gösteriyor. Tedarik Yönetim Enstitüsü’nün kasım ayı hizmet sektörü PMI’si 52,7’ye çıkarak tahminlerin üzerinde gerçekleşirken, S&P Global’in verileri de 50,8 ile 4 ayın en yüksek seviyesini gösterdi.

Analistler, bu verilerin ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” olasılığını desteklediğini belirterek, bugün açıklanacak ADP özel sektör istihdam verilerinin piyasalarda oynaklığı artırmasının beklendiğini vurguluyor. İş gücü piyasasındaki soğumaya işaret eden verilerin ardından ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yaklaşık 7 baz puan düşüşle günü yüzde 4,16’dan tamamladı.

Tüm bu gelişmelerin ardından para piyasalarında, Fed’in gelecek yıl mart ayında politika faizinde indirimlere başlama olasılığının yüzde 70 ihtimalle fiyatlandığı görülüyor.