Gündem

81 ilde kaçak içki operasyonu: 23 ton alkole el konuldu

Yılbaşına sayılı günler kala Türkiye genelinde düzenlenen “Çengel-4” operasyonları kapsamında, kaçak içki üretimi ve satışına yönelik önemli bir baskın gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, operasyonlarda 23 ton kaçak-sahte etil alkol ele geçirilirken, aynı zamanda 25 milyon TL’lik vergi kaybı engellendi.

Operasyonlar, vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden yasadışı faaliyetlere karşı önemli bir adım olarak nitelendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: “Kaçak/Sahte Alkollü İçki Ticaretinin engellenmesi yönelik 81 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Çengel-4’ Operasyonlarında 189 şahsa adli işlem yapıldı. 25 Bin 603 Litre (Yaklaşık 23 Ton) Kaçak/Sahte Alkol ile Etil Alkole el kondu. 25 Milyon TL’lik vergi kaybı engellendi.”

14 imalathane kapatıldı

Operasyonlar kapsamında 81 ilde yapılan baskınlarda toplamda 189 kişi hakkında adli işlem uygulandı. Sahte alkol üretimine yönelik 14 imalathane tespit edilerek kapatıldı. Operasyon sonucunda 8.310 şişe kaçak/sahte alkollü içki, 13.472 litre kaçak/sahte alkollü içki, 12.131 litre etil alkol, 1.704 adet boş şişe, 1.600 adet bandrol, 1.680 adet alkol aroması ve 68.121 adet etiket ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini vurgulayarak, “Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için ülkemizin dört bir yanındaki alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız” dedi.